Menu

Hoofdanalist Klinische Chemie

Aantal uren: 32 - 36 uur per week | Locatie: Utrecht Overvecht (hoofdkantoor)

Kruipt jouw bloed waar het niet gaan kan en ben je toe aan een nieuwe uitdaging?

Wij zoeken een
Hoofdanalist Klinische Chemie 
voor de clusters speciële technieken en POCT

Ervaring: Professional
Vakgebied: Zorg algemeen
Dienstverband: 32 - 36 uur per week, 1 jaar met uitzicht op vast dienstverband
Locatie: Utrecht Overvecht
Sluitingsdatum: tot de juiste kandidaat is gevonden

Vanwege het aannemen van een andere functie en de pensionering van een zeer gewaardeerde collega is er binnen ons team vacatureruimte ontstaan voor een leidinggevende kernanalist.

Jouw werkzaamheden 

Je geeft leiding aan een team verantwoordelijk voor het cluster Specialties en het cluster Decentrale Routine (Point-of-care (POC) analyses) bestaande uit analisten en POC medewerkers. Het toepassen van vakinhoudelijke, analytische en operationele kennis van POC technieken, en toepassing en speciële technieken, zoals (Capillaire) Electroforese, HPLC, tandem MS en immunochemie behoort tot je dagelijks takenpakket. Kortom, een veelzijdige functie waarbij je met vele verschillende afdelingen zaken doet.

Je werkzaamheden bestaan uit operationeel management en personeelsmanagement onder eindverantwoordelijkheid van de laboratoriummanager (klinisch chemicus) en beleidsontwikkeling en kwaliteitsmanagement onder eindverantwoordelijkheid van de klinisch chemici.
Samen met de verantwoordelijk klinisch chemicus zorg je ervoor dat selectie, plaatsing, verificatie en onderhoud van de analyzers en de scholing en toetsing van de gebruikers en analisten op een kwalitatief hoogstaand niveau worden uitgevoerd. Daarnaast zorg je met de verantwoordelijke manager voor de financiële verantwoording en planning op het gebied van point of care en speciale analyses. Ook voer je jaargesprekken met medewerkers.
In overleg met onder andere de front-office en de afdeling innovatie wordt de behoefte van onze klant vastgesteld voor POC. Plaatsing in de markt zal in samenhang met financiële en kwalitatieve criteria worden geïmplementeerd. 

Je toekomstige afdeling

Het team van 27 analisten Klinische Chemie rouleert over de clusters Centrale Routine, Decentrale Routine en Specialties. Daarnaast verzorgen 19 collega’s de pré-analyse. Het team wordt aangestuurd door 3 hoofdanalisten, 3 klinisch chemici en een Manager/Klinisch Chemicus.
Vijfennegentig procent van de aangevraagde bepalingen wordt nog dezelfde werkdag verwerkt en gerapporteerd. We voeren per jaar meer dan vijf miljoen bepalingen uit voor met name huisartsen, verloskundigen en instellingen en behoren daarmee tot de grootste eerstelijns diagnostische centra van Nederland.

Wat we van jou vragen

Vanzelfsprekend heb je leidinggevende capaciteiten, ervaring met coördinerende of leidinggevende taken en ruime werkervaring als (klinisch) chemisch of biomedisch analist. 

Daarnaast:
•    Heb je minimaal een HLO/HBO diploma of een vergelijkbaar werk en denkniveau. 
•    Heb je kennis en ervaring binnen de Klinische Chemie, met aandachtsgebieden POC en/of speciële technieken en/of farmacologie/toxicologie. 
•    Heb je een probleem herkennend en oplossend vermogen en neem je graag initiatief 
•    Ben je in staat medewerkers te motiveren en te stimuleren en mee te nemen bij veranderingen
•    Kun je schakelen tussen verschillende belangen en objectiviteit bewaren 
•    Ben je kritisch op je eigen handelen
•    Ben je leergierig
•    Ben je je bewust van het teambelang.
•    Is je glas altijd halfvol i.p.v. halfleeg
•    Ben je in staat om in korte termijn én lange termijn oplossingen te denken.
•    Ben je communicatief sterk en weet je tijdig de juiste afdelingen in het proces te betrekken.
•    Ben je flexibel en stressbestendig, durf je beslissingen te nemen met oog voor kwaliteit.
•    Zijn je digitale vaardigheden goed ontwikkeld en heb je kennis van en affiniteit met geavanceerde software en automatisering.

Wat wij jou te bieden hebben

•    Een ambitieuze werkgever met focus op innovatie en aandacht voor de werknemer. Saltro beschikt over een modern laboratorium voorzien van o.a. twee volautomatische laboratoriumstraten.
•    De speelruimte om mee te denken in innovatieve oplossingen en toepassingen voor Saltro en haar cliënten.
•    Een centraal gelegen werkplek met voldoende gratis parkeerruimte.  
•    Een marktconform salaris op basis van de geldende arbeidsvoorwaardenregeling van Saltro, FWG 55 (wij volgen de salarisschalen van de CAO Ziekenhuizen). 
•    Vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering van het bruto salaris.

Nog vragen of direct solliciteren?

Heb jij de ambitie om deze afwisselende functie te  vervullen en heb je de benodigde kwaliteiten in huis? Dan ontvangen we graag jouw CV en motivatie. Klik op de sollicitatiebutton en reageer!

Wil je meer weten? Klinisch chemicus / Labmanager Helma Kniest-de Jong (030-2361199), hoofdanalisten Mariska de Ruiter (030-2361140) of Bernadette Goossens (030-2361160)  vertellen je graag meer over deze afwisselende functie. 

Deze vacature wordt zowel in- als extern geplaatst. Bij gelijk gebleken geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Een belangrijke voorwaarde om bij Saltro te kunnen werken is een Verklaring omtrent Gedrag (VOG). Het natrekken van referenties kan, in overleg, deel uitmaken van de selectieprocedure.

Wie wij zijn

Saltro biedt diagnostische ondersteuning en advisering aan huisartsen en andere zorgverleners in de eerstelijns zorg. Met in totaal ruim 550 medewerkers verricht Saltro bloedafname, laboratoriumonderzoek, Functieonderzoek en ondersteunen we Trombosedienst cliënten door hen te leren meten en te doseren. Saltro is ISO 27001 informatiebeveiliging gecertificeerd en ISO 15189 voor kwaliteit geaccrediteerd. Het innovatieve karakter van Saltro maakt het een dynamische omgeving om in te werken, waarbij we het belang van onze klanten en patiënten en de kwaliteit van onze dienstverlening prioriteit geven.  
Wil je meer weten over Saltro en wat wij doen? Kijk dan op www.saltro.nl 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.